Бен Ладен закликав США врятувати людство від кліматичних змін

Спецслужби США розсекретили інформацію про те, що екс-терорист "номер один", лідер "Аль-Каїди" Усама бен Ладен у листі закликав американський народ взяти участь у боротьбі з катастрофічними змінами клімату

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Листа вбитого у 2011 році терориста бен Ладена виявили серед документів, які були захоплені спецназом США під час операції з ліквідації лідера "Аль-Каїди" у Пакистані.

Повідомляється, що у листі немає підпису бен Ладена або дати, але спецлужби стверджують, що терорист написав його після того, як Барак Обама став президентом.

Заклопотаність бен Ладена змінами клімату вже не вперше випливає у зв'язку із документами, які були розсекречені після його ліквідації. Раніше спецлужби вже повідомляли про те, що у першому транші документів бен Ладена були виявлені схожі заяви. Також про це йшлося на аудіозаписах, які опублікувала "Аль-Джазіра" у січні 2010 року.

У своєму листі бен Ладен також звинуватив США у розв'язаній війні в Іраці та Афганістані, а корпоративних лобістів у фінансовій кризі 2007-2008 років у США.

Він закликав американців почати "велику революцію за свободу", щоб звільнити президента США від цих впливів.

Бен Ладен заявив, що це дозволить Обамі виробити "раціональні рішення, щоб врятувати людство від шкідливих газів, які йому загрожують".

Знищений терорист вважав, що світ краще б боровся зі зміною клімату, ніж продовжував війни проти ісламу.