Українці Франції вимагають розірвати угоду "про побратимство" між Ніццою та Ялтою

Активісти французько-української асоціації вимагають анулювати угоду між мером Ніцци Крістіаном Естрозі і так званим мером Ялти Андрієм Ростенком

Про це йдеться в листі представників Ukraine Action, адресуваному міністрам закордонних справ Франції Жану-Марку Еро, внутрішніх справ Бернару Казньову та префекту регіону Прованс-Альпи-Лазурний Берег Стефану Буійону, передає Еспресо.TV з посиланням на сторінку представництва у Facebook.

Активісти вимагають від французьких можновладців гарантувати, що будь-яке зобов'язання у документі (листі про наміри відновлення побратимських відносин між Ніццою і Ялтою), підписаним між метрополією Ніцци й окупованим Росією містом Ялтою, зробити об'єктом запиту з обов’язковим повідомленням і суворої перевірки законності з метою подальшого скасування Адміністративним судом Франції.

Крім того, в Ukraine Action вимагають перевірити законність перебування у Франції Ростенка, особливо у частині офіційної інформації, наданої консульськими органами.

"...переконайтеся, щоб такого роду інцидент не повторився, а якщо подібні йому і мали місце, то щоб вони стали предметом правових наслідків, на які заслуговують", - йдеться в листі.