Ляшко висунув умови, за яких піде в нову коаліцію

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко просить Арсенія Яценюка добровільно піти з посади, а Петра Порошенка взяти ініціативу щодо формування нової коаліції і уряду

Про це Ляшко написав у блозі в ЖЖ, передає Еспресо.TV.

"Зважаючи на відсутність підтримки з боку фракції БПП, що унеможливлює подальшу роботу, звертаюся до прем'єра Яценюка добровільно подати у відставку", - написав Ляшко.

Він пропонує Порошенку "взяти на себе публічну ініціативу і сформувати нову коаліцію та уряд".

"Кандидатури Яресько, Клімкіна чи Бальцеровича не пропонувати, бо, на моє переконання, прем'єр-міністр без підтримки в парламенті приречений на поразку і не здатний провести жодної реформи. Спершу програма дій нового уряду - після цього обговорення кандидатур міністрів", - вважає Ляшко.

Лідер парламентської фракції заявив, що Радикальна партія піде в нову коаліцію чи уряд "лише за умови врахування наших політичних і економічних вимог, про які Порошенку відомо". 

"Серед політичних - відмова від особливого статусу для Донбасу, заборона на продаж земель сільгосппризначення, непідвищення пенсійного віку, скасування оподаткування пенсій. Економічні вимоги - проведення нової економічної політики, зокрема, формування промислової політики, радикальне зниження податків, радикальна зміна грошово-кредитної політики, повернення пільгово режиму оподаткування фермерів", - повідомив парламентар.