На Луганщині затримали організаторів сепаратистського "референдуму"

Cпівробітники Служби безпеки України затримали голову та депутата однієї із сільських рад Новоайдарського району Луганщини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

В СБУ зазначили, що затримані в травні 2014 року брали активну участь в організації сепаратистського референдуму щодо виходу частини Луганської області зі складу України.

"Разом зі спільниками жінки за кілька годин організували фейкове "волевиявлення" у селах Капітанове та Муратове. Слідчі СБУ встановили, що голова сільради вдома видала депутатам скриньки для голосування. Списки виборців та печатки вони отримали від "активіста" взагалі на вулиці", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що потім ці "активісти" обходили двори місцевих мешканців та переконували селян у необхідності проголосувати, щоб "референдум" вважався таким, що відбувся. Підрахунок голосів та складання протоколів "члени комісії" здійснили у лісі.

Голові та депутату повідомлено про підозру у скоєнні злочину, який передбачає ув’язнення на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Суд вже арештував чиновниць.