Штайнмаєр розчарований результатами зустрічі "нормандської четвірки"

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив розчарування результатами зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі

Про це він заявив після завершення зустрічі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Чесно кажучи, ми не можемо бути задоволені. Ні станом справ на місцях, ні результатами сьогоднішнього вечора", - прокоментував німецький дипломат підсумок чотиригодинних переговорів.

Міністр також поскаржився, що Росія і Україна відчайдушно лаються щодо кожної німецько-французької посередницької ініціативи, яку вони з таким трудом просувають.

Штайнмаєр заявив, що у нього "іноді складається враження, що в Москві і Києві залишають без уваги те, наскільки серйозна ситуація, під яким великим тиском ми перебуваємо для того, щоб швидше реалізувати Мінські домовленості, оскільки в іншому випадку ми ризикуємо втратити легітимність і авторитет наших зусиль".

"Міні-ходів" уже недостатньо, щоб стабілізувати становище і подолати конфлікт, наголосив глава німецького МЗС.

Він наполягає на тому, що конфліктуючі сторони, а також Київ і Москва, повинні нарешті вирішити, чого вони хочуть: того, щоб конфлікт продовжував "тліти і гноїтися" при постійній загрозі ескалації чи, нарешті, зробити сміливі рішення і знайти компроміси, які необхідні, щоб привести до успіху Мінська.

Зараз, за словами міністра, існує реальна загроза військової і політичної ескалації, яка підриває всі наступні спроби реалізації Мінських домовленостей.