У Запоріжжі при лікарні відкрили клас для онкохворих дітей

У відділені онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні Запоріжжя відкрили клас для шкільного навчання

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами представників Благодійного фонду "Рука допомоги", це перший випадок в Україні, коли онкохворі діти будуть забезпечені можливістю продовжувати навчання під час лікування у спеціалізованому відділені.

"Все почалося з того, що ми приходили до дітей з аніматорами і займалися з ними. Аніматор з ними гралася, вони ліпили, малювали... Потім зіткнулися з тим, що діти сидять з планшетами, не граються, не вчаться", - пояснює представник фонду.

Навчання дітей буде організоване за індивідуальним графіком, який залежатиме від їх самопочуття.

"У відділені діти перебувають 7, 8, 9 місяців, іноді до року. Вони фактично випадають з того циклу, до якого вони звикли  і у якому їм комфортно. Вони вчились у школі, спілкувались з однолітками, ходили на заняття, а потім хвороба. Ідея була, що дитина на будь-якому етапі лікування онкопатології не має почувати себе відірваною від суспільства", – каже завідувач відділенням онкогематології Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Андрій Бородин.

Наразі це – єдине спеціалізоване відділення у Запорізькій області для лікування дітей з відповідними захворюваннями. Воно розраховане на 25 пацієнтів. На обліку у відділені перебувають понад 200 дітей.