НАТО починає спецоперацію у Егейському морі

Альянс оголосив про початок операції з боротьби з контрабандистами - перевізниками біженців із Туреччини до Греції у Егейському морі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Місія направлена на стримування неконтрольованого припливу біженців в Західну Європу. З цією метою кораблі Альянсу повинні збирати дані про діяльність нелегальних перевізників людей біля берегів Туреччини і повідомляти про це турецькій і грецькій владі, а також європейській прикордонній агенції Frontex.

Також сили Альянсу повинні перешкоджати відправці човнів з біженцями до берегів Греції. За словами генерального секретаря організації Єнса Столтенберга, НАТО досягло домовленості з Афінами та Анкарою з приводу проведення операції і кораблі Північноатлантичного альянсу будуть курсувати у територіальних водах цих держав.

Координація дій морських сил Альянсу буде проводитися з німецького військово-транспортного корабля "Бонн" під командуванням адмірала Йорга Кляйна. За інформацією бундесверу, судно вже зайняло позицію між грецьким островом Лесбос і узбережжям Туреччини.