Український скульптор світового масштабу планує створити 33-метрову скульптуру в Одесі

Український скульптор Олександр Мілов має намір побудувати 33-метрову статую "Одеси-мами"

Про це повідомляє DT.UA.

У розмові з виданням 36-річний скульптор розповів про свої наміри щодо створення скульптури. Статуя "Одеси-мами" буде знаходитись на пірсі курортного міста.

"Я б хотів зробити скульптуру "Одеси-мами" - в морі, на трьохсотметровому пірсі, як у Лос-Анджелесі. Від інвесторів знадобилося б приблизно 10 млн дол. Це був би комерційний проект, який повністю окупить себе років за 20 і даватиме прибуток, оскільки всередині скульптури можна розмістити ресторани, магазини, сувенірні крамниці, все, що здатне залучити туристів... Це має бути жінка, що стоїть по коліно у воді: зранку розпатлана, в майці (бажано чоловічій), із дитиною на руках або вагітна, трохи розпусна, але не позбавлена чарівливості жінка. Ось тільки не знаю, куди її задом поставити, - точно не до центру міста, треба до селища Котовського або Таїрова. Кого не скривдити?", - каже скульптор.

Мілов також зізнався, що шукає інвестиції для створення фігури "Burning Man" на Поштовій площі в Києві.

"Уявіть собі людину, що йде проти шаленого потоку вітру, що прикриває руками вогонь, що горить у її серці. Ця скульптура могла б стати символом нової національної самосвідомості не в тому плані, що "всі ми українці", а в тому, що ми - люди", - говорить він.