У Савченко спостерігається прискорене серцебиття, - українські консули

У Надії Савченко спостерігають перші ознаки погіршення стану здоров'я: прискорене серцебиття і холодні руки

Про це передає ТСН.

Сьогодні до Савченко прибули генеральний консул України в Ростові-на-Дону Анатолій Москаленко і віце-консул Олександр Ковтун. Вони повідомили про погіршення стану незаконно ув'язненої. Однак Надія при свідомості та адекватно реагує на звернення.

Українська льотчиця третій день не вживає ані води, ані їжі, і приймати їх категорично відмовляється. "Вона твердо стоїть на своєму, що дотримуватиметься сухого голодування, поки її не повернуть до України. При цьому вона сказала, що її звільнення має відбуватися на її умовах. Тобто мова не йде про якісь обміни, торги, спекуляції тощо. Її повинні просто звільнити і повернути до України", - зазначив генконсул Москаленко в розмові з кореспондентом Цензор.НЕТ.

Також він зазначив, що Савченко проінформували про ті мітинги та пікети, які проходили на її підтримку в Україні та світі. "Зрозуміло, для неї це є підтримкою. Але людина, яка дотримується сухого голодування, не може висловлювати якісь очевидні емоції. Їй було приємно", - додав він.
 
Про погіршення здоров'я Савченко пише і її адвокат. Окрім тахікардії та порушення терморегуляції, він зазначає про набряк ніг. "Але Надія, перемагаючи слабкість, сама спустилася з верхнього поверху до слідчого кабінету, де проходила зустріч з консулами, і сама піднялася назад. Вона досі забороняє російським лікарям брати в неї аналізи і проводити будь-які медичні маніпуляції", - пише Микола Полозов на своїй сторінці Facebook.