Заклик Керрі не є тиском на суд, - Новіков

Після заяви речниці МЗС Росії адвокат Надії Савченко Ілля Новіков пояснив, чому Марія Захарова неправильно трактує перебіг справи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Іллі Новікова.

"Вимога звільнити українську льотчицю Надію Савченко підпадає під вимогу Мінського протоколу "Забезпечити звільнення і обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх", - зазначає Новіков, коментуючи заяву Марії Захарової.

"Те, що Росія вважає Савченко законно затриманою, її, Росії, особисті проблеми. Більше так не вважає ніхто", - зазначив він.

При цьому він додав, що "заклик Керрі - це не тиск на суд. Це тиск на російську адміністрацію і відкрита відмова визнавати Донецький суд судом в нормальному сенсі".

Новіков також нагадав, що у квітні 2015 року СК РФ офіційно визнав, що загибель російських журналістів Корнелюка і Волошина, у причетності до вбивства яких підозрюють Савченко, не пов'язана з їхньою журналістською роботою.

"Що стосується екстериторіального застосування права і чи законне воно... Іноді законне, а іноді ні. Це все дуже непросто. За півтора роки я встиг вивчити лише той пласт міжнародного права, який стосується справи Савченко. Марія Захарова ж в цьому не тямить нічого. Зовсім", - підсумував адвокат.