На Закарпатті протестують автовласники: заблокували кордон

Власники авто із закордонними номерами заблокували на в’їзд та виїзд пункт пропуску "Ужгород-Вишнє Нємецке" на кордоні Україні та Словаччини

Про це повідомили організатори акції протесту, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Сьогодні близько 11:00 до 150 автомобілів зі словацькою, чеською та угорською реєстрацією заблокували пункт пропуску "Ужгород", де зазвичай відбувається так звана "пересічка": технічний виїзд авто із іноземною реєстрацією на 5-й день перебування в Україні.  Поштовхом до страйку став факт, що на митниці перестали приймати довідки, які свідчать про те, що автомобіль власника був на ремонті і з об'єктивних причин водії не змогли перетнути кордон строком в 5 діб. А за порушення цієї норми водіям загрожує штраф у понад 8 тис. грн.

На митниці пояснили, що довідки з повідомленням про поломку автомобілів діють і надалі, от тільки надавати їх тепер треба не пізніше 5 діб від дня попереднього перетину кордону. Якщо її прострочать, то на водія накладатимуть штраф.

Активісти кажуть, що ця вимога нереальна і майже унеможливлює користування автомобілем з іноземною реєстрацією. Тому просять вирішити це питання, в іншому разі блокуватимуть кордон безстроково.

Наразі протестувальники чекають на зустріч з керівництвом ОДА, аби спільно думати над вирішенням питання "пересічок" і сформувати законодавчу ініціативу. За півдня до них поки ніхто так і не вийшов.

Фото: mukachevo.net