Суд над Савченко. Онлайн-трансляція

9 березня о 10:00 за київським часом відбудеться чергове засідання Донецького суду Ростовської області у справі українки Надії Савченко

Українська льотчиця вже шостий день тримає сухе голодування, яке вона оголосила після того, як 3 березня суд не дав їй виступити з останнім словом.

10:50 Адвокат Микола Полозов говорить, що переконати Надю Савченко зняти сухе голодування може лише російська влада, якщо чітко пообіцяє, що поверне її в Україну.

"До винесення вироку майже два тижні. Людина не витримає такого строку сухого голодування. Вона буде або насильно погодована, або помре", - сказав Полозов.

За словами адвоката, стан здоров'я української льотчиці погіршився.

"У неї з'явились нові симптоми. Додатково до ускладнень роботи серця (в неї спостерігалась тахікардія) та порушення терморегуляції в неї зараз лихоманка", - розповів адвокат журналістам біля будівлі суду.

10:30 Виголошуючи останнє слово, Надія Савченко встала на лавку. "А тепер останнє слово ви хотіли? Ось вам моє останнє слово!" - вигукнула вона та показала суду непристойний жест, за що отримала зауваження. "Останнє слово не перебивається. А тепер, перекладач, перекладіть мій останній жест", - відреагувала Савченко.

10:20 Суд оголошуватиме вирок два дні: 21 та 22 березня

10:18 Суд оголосив перерву для винесення вироку. Сестра Надії Савченко та ще декілька людей співають Гімн України.

10:17 "Я продовжу голодування, якщо рішення суду буде оголошено пізніше, ніж за 10 днів".

10:15 Журналісти повідомляють, що останнє слово Савченко поки що співпадає з тим текстом, який був опублікований раніше.

10:15 Пряму відеотрансляцію веде "Радіо Свобода".

10:12 У суді російського міста Донецьк Надія Савченко почала виголошувати своє останнє слово. Українська льотчиця виступає українською. Вона говорить, що після вироку продовжить голодування.