Жебрівський заборонив чиновникам відвідувати окупований Донбас

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підписав розпорядження, яким заборонив державним службовцям Донецької ВЦА перетинати лінію розмежування

Про це він повідомив у Facebook, передає Еспресо.TV.

Наразі розпорядження ще не набуло юридичної сили - чиновники очікують погодження Антитерористичного центру, після чого свою візу поставить управління юстиції. 

"Минулої п’ятниці бойовики затримали шестеро службовців, які на вихідні поїхали на тимчасово окуповану територію. Людей відпустили, нині по кожному проводиться службове розслідування. Списки посадових осіб, які працюють в облдержадміністрації, районних та міських адміністраціях, є в руках терористів. Зрозуміло, що ситуація буде повторюватися", - пояснив Жебрівський.

Він наголосив, що по-людськи ставиться до своїх працівників і розуміє, що в багатьох з них на окупованій території є дорогі люди, які потребують допомоги. За словами Жебрівського, вдень він зібрав керівників департаментів та управлінь, щоб пояснити, чому дійшов до такого нестандартного рішення.

"Заборона насамперед стосується керівників управлінь і департаментів, службовців, які мають доступ до секретної інформації. Не виключаю, що їх перебування на тій території може обернутися арештами, полоном з метою подальшого викупу. Людині можуть підсунуть на підпис якийсь папірець, а потім вступає в дію шантаж. Погрози оприлюднити угоду, віддати в СБУ. І фактично людина опиняється під постійним психологічним тиском", - сказав він.