Австрійська повія вимагала у священика 400 тис. євро за мовчання

В Австрії повія постала перед судом за шантаж католицького священнослужителя на 400 тисяч євро

Про це повідомляє The Local.

За версією слідства, 29-річна жінка, що надавала інтим-послуги, загрожувала розповісти в його семінарії про секс між ними, вимагаючи в обмін на мовчання велику суму. 

Як стало відомо з матеріалів справи, жінка протягом двох з половиною років шантажувала тепер уже колишнього священика з швейцарської семінарії, коли той був на території австрійської федеральної землі Бургенланд. Він визнав, що регулярно відвідував повію на її "робочому місці", проте пояснив це бажанням поговорити з нею і підтримати її. Імена обвинуваченої і потерпілого не називаються.

Захисник жінки в суді повідомив, що мови про вимагання не було, а священик добровільно віддавав гроші його клієнтці. При цьому сума становила лише 60-70 тисяч євро. Він також підтвердив, що характер зустрічей був виключно платонічним.

Колишній священнослужитель в свою чергу розповів, що спочатку він зі співчуття віддав повії вісім тисяч євро, оскільки жінка поскаржилася йому на хворобу батька і важку життєву ситуацію. Однак потім вона почала його шантажувати.

Як зазначає видання, судовий процес був відкладений на невизначений час, зокрема, через необхідність отримати деякі документи з батьківщини обвинуваченої - Румунії.