Індіанці черокі образилися на нові розповіді Джоан Роулінг

Індіанці черокі образилися на нові розповіді авторки книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг

Нові розповіді Джоан Роулінг про світ Гаррі Поттера викликали критику з боку корінних американців, повідомляє The Daily Mail.

За їхніми словами, згадка індіанців в збірнику "Магія в Північній Америці" некоректна і нешаноблива, так як письменниця пов'язує їхні стародавні вірування з чаклунством.

"Духовність і релігія індіанців черокі - це не те ж саме, що фантазії Роулінг про чарівників. Вірування корінних народів досі живі, практикуються і захищаються", - пояснив доктор наук Університету Брауна Едріан Кін, виходець з черокі.

Він підкреслив, що малі американські народи - реальні і повноцінні, далекі від містики, шаманства і дикості.

"Як молоді люди, прочитавши книжку, не подумають, що індіанці належать тому ж вигаданому світові, що і Гаррі Поттер?" - зазначає вчений.

Інші представники корінних американців висловили обурення у соціальних мережах.

"Цілком очевидно, що Роулінг пише як стороння людина, використовуючи легенди черокі в своїх цілях", - написала одна з них в Twitter.

"Роулінг вводить в оману", - зауважила інша.

Письменниця поки не прокоментувала ситуацію.

Роулінг почала випускати цикл історій про світ поттеріани 8 березня. Вони публікуються на сайті Pottermore кожен день на різних мовах.

У листопаді 2016 року в прокат вийде фільм "Фантастичні тварини і де їх шукати", дія в якій теж розгортається в Північній Америці, але за 70 років до подій серії про Гаррі Поттера. Роулінг сама написала сценарій до картини. Головну роль в ній виконає Едді Редмейн.