Купрій написав заяву на Порошенка до НАБУ з приводу Савченко

Народний депутат Віталій Купрій вважає, що президент вчинив злочин, не обмінявши свого часу Савченко

Про це він заявив у ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком на телеканалі "Еспресо".

"Я направив директору НАБУ Ситнику заяву про злочин, в якій вказується на те, що свого часу приходила Віра Савченко за допомогою з координацією до Геннадія Корбана з пропозицією терориста Гіркіна обміняти Надію Савченко. І ця пропозиція була не тільки озвучена просто так, зайшли в будівлю Адміністрації президента, зустрічалися там з посадовими особами, але, на жаль, ні до чого це не призвело. Я вважаю, що тоді бездіяльність, незвільнення фактично, - це було злочином і це має розслідуватися на найвищому рівні", - розповів Віталій Купрій.

За словами нардепа, допитати мають главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна та самого главу держави. На уточнююче питання ведучого, чому заява була написана саме в Антикорупційне бюро, Купрій відповів:

"Це величезний рівень політичної корупції - 364 стаття ККУ "Зловживання владою". Тільки рівень НАБУ може розслідувати ці зловживання".

Восени член партії УКРОП Геннадій Корбан звинуватив президента Петра Порошенка у зриві обміну незаконно утримуваною Росією української льотчиці Надії Савченко.