Яценюк доручив виділити 5 млн грн на погашення боргу телеканалу ATR

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністерствам фінансів, інформаційної політики та соціальної політики виділити 5 млн грн на погашення боргу кримськотатарського телеканалу ATR

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, передає Еспресо.TV

"Я прошу Міністерство фінансів разом із Міністерством інформаційної політики..., щоб ми швиденько погасили (борг) у 5 млн грн", - сказав прем'єр.

Він додав, що це доручення стосується і Мінсоцполітики як розпорядника коштів державного бюджету на підтримку кримських татар.

За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця,під час переговорів зі шведською компанією SES ASTRA AB, якій телеканал заборгував близько 10 млн грн, була досягнута домовленість, що діяльність ATR не буде зупинена до вирішення питання із заборгованістю.

"Незважаючи на те, що це комерційний телеканал, влада України повинна гарантувати і знайти кошти в бюджеті країни для того, щоб єдиний в світі кримськотатарський телеканал, який сповідує чесність і говорить про гідність кримськотатарського народу, не пропав з ефіру", - наголосив Стець.

Також він додав, що шведська компанія погодилася провести реструктуризацію боргу телеканалу, внаслідок чого він зменшиться мінімум до 5 млн грн.