Минулого року в Сирії загинуло 50 тис. людей

Гуманітарне становище Сирії у минулому році різко погіршилося, і 2015-й став найгіршим роком в історії сирійського конфлікту

Про це сказано в спільній доповіді 30 гуманітарних організацій, присвяченій п'ятій річниці початку конфлікту в Сирії, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

За 2015 рік на території Сирії загинули не менше 50 000 осіб. Майже мільйон сирійців змушені були тікати, 1,5 мільйона безпосередньо залежать від постачань гуманітарної допомоги. Зруйновано 200 тис. будівель, що на 20% більше, ніж у 2014 році. Були атаковані 112 лікарень та інших медичних пунктів, що перевищує показник 2014 року на 44%.

Гуманітарні організації Oxfam, Care і Save the Children та ін. звинуватили Росію, США, Францію і Велику Британію в посиленні гуманітарного лиха за допомогою військових дій, що проводяться ними на території Сирії, а також в недостатньо ефективному політичному тиску на сторони сирійського конфлікту. 

Рівень насильства значно зріс після військового втручання Росії, зазначено в доповіді.

За 2015 рік можливості відвідувати школу втратили ще 400 тис. сирійських дітей. Таким чином, загальна кількість дітей, позбавлених можливості отримати початкову і середню освіту, досягла 2 мільйонів.