У Росії опозиція створила свій "список Савченко"

Економіст і політичний експерт Андрій Ілларіонов опублікував заяву Форуму Вільної Росії на захист Надії Савченко

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на  "Ехо Москви".

"Єдиний спосіб змусити Путіна відступити - це чітко позначити ціну, яку він особисто і його режим заплатять за можливу трагедію. У лідерів демократичного світу є інструменти для того, щоб змусити Путіна звільнити заручницю", - йдеться у заяві.

На думку опозиціонерів, доля Надії Савченко - це тест для демократичної Європи і всього вільного світу "на їхню здатність відстояти універсальні цінності свободи, права і гуманізму до того, як станеться непоправне".

Опозиціонери закликають уряди країн світу ввести персональні санкції щодо власності, майна, в'їзду на територію цих держав фігурантів "списку Савченко" і членів їхніх сімей.

Зокрема, до списку увійшло 49 людей, серед них особи, відповідальні за політичне рішення про викрадення, вивезення на територію РФ, незаконне утримання і фабрикацію справи проти Надії Савченко, а також особи, відповідальні за політичну легітимацію в очах міжнародної громадськості дій РФ відносно Савченко.

Очолює список президент Росії Володимир Путін, також у ньому є керівник фракції ЛДПР Володимир Жириновський, спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін та інші.