Лесін перетнув кордон США через 40 днів після смерті, - Навальний

Людина з паспортом колишнього глави "Газпром-медіа" і міністра друку Росії Михайла Лесіна перетнула кордон через 40 днів після того, як було оголошено про його смерть у Вашингтоні

Про це на своєму сайті повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний, передає Еспресо.TV.

Про перетин Лесіним кордону свідчать матеріали з бази даних американської митниці, а саме довідка, яку розмістив на своєму сайті Навальний. 

"Прикордонна служба офіційно повідомляє нам: Михайло Юрійович Лесін 15 грудня 2015 року, через 40 днів після своєї смерті, виїхав зі Сполучених Штатів Америки. Я не знаю, як це пояснити. Помилку в базі я виключаю. Така довідки була у нас при житті Лесіна і відразу після його смерті (або "смерті"). Останнього запису там не було. Зараз він є", - пише російський опозиціонер.

Навальний припускає, що тіло, ймовірно, вивезли із США разом із паспортом, а в базі ця процедура відзначена, як нібито виїхала жива людина.

"Але кого тоді поховали 13-го в Лос-Анджелесі? Вчора ввечері раптово з'явилося дивне інтерв'ю в "Комерсанті" друга Лесіна, який стверджує, що був на похоронах. Це єдиний, хто виявився (за чотири місяці), хто нібито був на похоронах", - наголошує опозиціонер.

Пізніше Навальний повідомив про можливе пояснення появи інформації в історії пересувань про перетин кордону людини з паспортом Лесіна.

"Ось таке пояснення з'являється (дякую тим, хто знайшов): NOTE that the electronic I-94 may indicate a departure in the travel history if the traveler had booked a return flight (even if the return ticket is not used). Мій переклад: зверніть увагу, що електронна форма I94 може показувати відбуття в історії пересувань, якщо пасажир купив зворотний квиток (навіть якщо їм не скористався)", - зауважив він.

Зазначимо, що російський журналіст Сергій Пархоменко переконаний, що Михайло Лесін повівся надзвичайно дивно, коли поїхав до Сполучених Штатів.

"Я нагадаю, що на початку грудня 2014 року було оголошено про те, що справи його саме в Сполучених Штатах надзвичайно погані. Кепські вони тому, що Федеральне бюро розслідувань відкрило слідство і прямо оголосило про це, відкрило слідство з приводу одного з найважчих останнім часом злочинів за американським законодавством, а саме відмивання грошей", - розповів Пархоменко у своїй передачі на "Ехо Москви".

Журналіст абсолютно переконаний, що Лесін поїхав домовлятися.

"Він прекрасно розумів, що ховатися від ФБР немає ніякого сенсу - його виловлять, якщо вже так пішло, як-то і в Швейцарії, і у Франції, і в Англії. І, власне, у нього є дві можливості. Одна - сидіти в Росії, як Луговому, зась висунутися нікуди, включаючи Білорусь, тому що, що завтра спаде на думку Лукашенку, теж невідомо - візьме та й видасть. І друга можливість - це якось перекроїти себе особисто і осісти десь, там, не знаю, в Індонезії, в Парагваї - ну, в загальному, в якісь жахливій глушині, де нікому не спаде на думку його шукати", - зазначив Пархоменко.