Путін не збирається змінювати лідерів сепаратистів, - Портников

Ідея призначити когось "прийнятного" керівниками "ДНР" і "ЛНР" існує, однак це суто путінська пропозиція, пише Віталій Портников

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку у Facebook журналіста Віталія Портникова.

"Пропозиція, яка презентується в якості альтернативи виборам в регіоні, - а давайте ми призначимо кого-небудь зручного і "стабілізуватимемо". При цьому насправді нікого призначати Путін не збирається. У Кремлі вважають необхідним зберегти Захарченка і Плотницького і добитися скасування санкцій при "повному збереженні контролю", - пише Портников.

Ідея з перепризначенням - просто одна з пасток, яка дозволить продемонструвати, що Київ готовий до сепаратних домовленостей з Москвою поза Мінськом і настроїти європейців проти України.

При цьому ніяких виборів на Донбасі все одно проводити ніхто не збирається, оскільки одна з умов виборів - безпека, допуск спостерігачів ОБСЄ. Росія не збирається з цим погоджуватися, пише експерт.

"Тому усі дискусії про вибори на окупованих територіях - білий шум. Виборів не буде, Ахметова і Бойка не буде", - резюмує Портников.

На його думку, у такій ситуації важливо тільки одно: чи піде Євросоюз в цих умовах на скасування санкцій проти Росії або все ж віддасть перевагу над грошима збереженню репутації.