Матіос пояснив, чому Єжеля досі не затримали

Україна не може повернути з Білорусі колишнього міністра оборони Михайла Єжеля

Про це в інтерв'ю виданню "Сегодня" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що Єжель тривалий час знаходиться в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі.

"Ми не проводимо диверсійних операцій на території інших країн, як, наприклад, ізраїльська спецслужба "Моссад", - це не передбачено українським законом", - пояснив Матіос.

Він наголосив, що українські правоохоронці знають більше, ніж можуть озвучити.

"Але наші суб'єктивні знання не є доказами в кримінальному провадженні. Якщо Єжель знаходиться на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас за законом немає іншого виходу, крім як чекати, коли він одужає. Виїхати і перевірити цей факт в Білорусі - такої можливості у нас немає", - підсумував військовий прокурор.

Він додав, що Єжель звинувачується у неналежному виконанні ним службових обов'язків при узгодженні в 2011 році переліку майна ЗСУ, яке підлягало відчуженню.

"Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн", - уточнив Матіос.

За його словами, під час досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і попереджено подальшу їх реалізацію у Росію.