У Лондоні майже 60% безпритульних - іноземці

Майже 60% усіх безпритульних, які ночують на вулицях Лондона, виявилися іноземними громадянами

Про це пише The Independent з посиланням на дані департаменту суспільних комунікацій і місцевого самоврядування, передає Еспресо.TV.

У звіті відомства використовувалися дані волонтерських агентств, поліції, соціальних працівників, а також жителів міста. Кількість безпритульних у Лондоні, яка з кожним роком збільшується, є однією з найвищих у Великій Британії. У порівнянні з минулим роком, кількість людей, що ночують на вулицях, зросла на 30%.

На першому місці серед безпритульних виявилися громадяни Великої Британії, друге місце посіли громадяни Румунії. На третьому місці виявилися громадяни Польщі. Потім йдуть громадяни Литви, Ірландії, Болгарії, Португалії, Латвії, Угорщини та Словаччини.

У доповіді говориться, що 41% безпритульних потрібна допомога через їхній алкоголізм, 41% - через наркоманію, ще 45% - через проблеми з психікою.

Як очікується, до 2020 року кількість безхатченків досягне близько мільйона чоловік.

До кінця 2016 року в Великій Британії збираються побудувати близько мільйона житлових місць, однак, судячи з ситуації з будівництвом, цей показник, пише видання, скоротять на 50%.