У РПЦ нажахані використанням у шкільній програмі книг Чехова та Буніна

Протоієрей Російської православної церкви Артемій Владимиров розкритикував нинішню шкільну програму з літератури за твори Антона Чехова, Олександра Купріна і Івана Буніна

Про це повідомляють на сайті патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства, в яку входить священик, передає Еспресо.TV.

Протоієрей прокоментував шкільну програму під час засідання патріаршої комісії. У повідомленні комісії сказано, що священик "жахнувся" тому, що при всьому різноманітті літератури шкільні методисти вирішили використовувати для формування ідеалів сім'ї твори, які для цього "абсолютно не підходять".

Священик перерахував такі твори як "Про любов" Чехова, "Кущ бузку" Купріна і "Кавказ" Буніна. "(У них) оспівується вільна любов. В одному випадку обдурений чоловік вбиває себе, в іншому - розпадається сім'я, в третьому - адюльтер закінчується нічим", - сказано в повідомленні патріаршої комісії.

"Ці яскраві художні образи - це міна уповільненої дії для наших дітей. Наша комісія повинна звернутися з пропозиціями до департаменту освіти", - сказав отець Артемій.

Він не уточнив, про які пропозиції йде мова.