Комунальники Києва щомісяця крали 1,5 млн грн, отримані від парковки машин

У Києві співробітники податкової міліції викрили посадових осіб і працівників комунального підприємства, які приховували і привласнювали гроші, отримані від парковки машин у столиці

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби.

В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів), встановлено, що за вказівками свого керівництва працівники тільки частково проводили за касовим обліком кошти, отримані від власників автомобілів. Решту грошей збиралися старшими контролерами і передавалися в офіс підприємства.

Кошти розподілялася таким чином: 40% - в касу підприємства, 30% - надходили керівникам вищої та середньої ланки як неправомірно отримана вигода, ще 30% - залишали собі працівники.

В середньому за один день роботи в офіс компанії передавалося неврахованих грошових коштів на суму близько 50 тисяч гривень. Імовірно, щомісячний незаконний дохід керівників підприємства від діяльності парковок становив 1,5 мільйона гривень.

На підставі постанови суду, офіс та машини старших контролерів обшукали і вилучили 106 тисяч гривень, бухгалтерську документацію, чорнові записи та комп'ютерну техніку. Вилучені кошти не були проведені належним чином у касовій книзі підприємства, що передбачає штрафні санкції у вигляді донарахування до сплати в бюджет 530 тисяч гривень.

Вилучені чорнові записи та бухгалтерські документи підтверджують приховування неврахованої грошової виручки, отриманої від плати за парковку автомобілів.