Рада проголосувала останній безвізовий закон - про електронне декларування

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо роботи електронної системи декларування

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"За" проголосували 278 депутатів: "Блок Петра Порошенка" - 113, "Народний фронт" - 72, "Самопоміч" - 20, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 14, "Воля народу" - 13, позафракційних - 27.

Таким чином, уже цього року запрацює електронна система подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України "Про запобігання корупції".

Згідно з правками президента України, надання завідомо недостовірних відомостей у декларації чиновника тягне за собою штраф від 1000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідальність настає у разі, якщо ці відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати.

Нагадаємо, що Закон України "Про Державний бюджет на 2016 рік " відтерміновував до 1 січня 2017 року початок роботи електронної системи декларування. Проте згідно із зобов’язаннями Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України передбачено запуск повноцінної роботи у цьому році всіх антикорупційних органів України.