У КМДА готуються до першого відкритого конкурсу на посаду головного архітектора столиці

Чергове засідання комісії з проведення конкурсу на посаду головного архітектора Києва відбудеться 18 березня

Про це на засіданні конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду головного архітектора Києва, що відбулось 15 березня, зазначив голова конкурсної комісії Олександр Спасибко, передає прес-служба КМДА. 

Також у рамках засідання обговорили процедуру обрання шорт-листа кандидатів та пропозиції щодо подальшого їхнього відбору.

"Це перший дійсно відкритий конкурс на посаду головного архітектора Києва. Щоб забезпечити прозорість, міська влада запросила до роботи в комісії представників професійної спільноти – відомих архітекторів, представників громади, міжнародних експертів, представників Мінрегіонбуду та депутатського корпусу. Хочу зазначити, що основна мета всіх членів комісії – відкрито вибрати кандидатуру на цю вакантну посаду. Однак і у роботі комісії можливі помилки, адже у жодного з нас немає досвіду проведення подібних конкурсів. Тому я пропоную кожному члену комісії висловити свої пропозиції", – сказав Олександр Спасибко.

Голова конкурсної комісії запросив представників ЗМІ висвітлювати хід конкурсу, відвідувати відкриті засідання комісії, аби забезпечити дійсно відкритість перебігу відбору кандидата на посаду головного архітектора столиці.

"У зв’язку з тим, що ми отримали від громадськості пропозицію надати можливість участі у публічних виступах усім дванадцятьом кандидатам, я як голова конкурсної комісії направлю звернення до юридичного управління щодо надання висновку про кількість кандидатів для подальшої участі в наступному етапі конкурсу – публічних презентаціях. Ми маємо прийняти законне і юридично вірне рішення, скільки кандидатів буде виступати – п’ять чи дванадцять", – сказав він.