В Україні живе 903 мільйонери

За підсумками 2015 року, 903 українці отримали доходи понад 1 млн грн

Загальна сума задекларованого ними доходу становить 4,6 млрд грн, йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби.

Сума податку на доходи фізичних осіб, яку "мільйонери" самостійно визначили до сплати до бюджету – 84,2 млн грн, військового збору – 9,8 млн грн.

Загалом громадянами подано майже 105 тис. декларацій про майновий стан і доходи. Найактивніше декларували свої статки жителі Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Полтавської областей.

Загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 8,2 млрд грн. Це на 1,1 млрд грн, або на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно у 2016 році, становить 233,7 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вона збільшилась на 81,8 млн грн., або на 54%. Найбільші суми до сплати задекларовано у Києві, Харківській та Дніпропетровській областях.

З початку деклараційної кампанії майже 26 тис. осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню – 38,3 млн грн., що на 3,1 млн грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року.