В Україні знову розквітає російський театр, а український не може відродитися, - Княжицький

Нардеп від "Народного фронту" Микола Княжицький заявив, що в Україну знову пробираються російські фільми і п'єси, а українська культура не має можливості відродитися

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Я не знаю чи бачили ви в мережі звернення акторів театру Івано-Франківська про засилля російського продукту не лише на наших телевізийних екранах, а й на наших сценах. Не так давно актори цього театру разом з акторами театру "Золоті ворота" поставили блискучу п'єсу, яка називається "Слава героям". Ця п'єса ставиться на маленькій площадці театру "Золотих воріт", а в Жовтневий палац, де ми всі переживали криваві і жахливі події Майдану, знову раз за разом починають приїжджати російські антрепризи з акторами, які закликали знищити територіальну цілісність нашої країни", - сказав він.

Він наголосив, що така ж сама ситуація продовжується і в українському кінематографі.

"Мені здається, що ми забуваємо, що живемо в умовах війни, ми забуваємо про тих людей, які загинули на Майдані і продовжують гинути на сході", - сказав Княжицький.

Він наголосив, що в Україну під видом європейського продукту намагаються "пропихнути" російський продукт.

"Ми повинні поставити на цьому крапку. Незабаром буде оголошено про створення міжфракційної депутатської групи "Наступ" , яка буде відстоювати демократично незалежну Україну, яка буде відстоювати принципи деокупації", - сказав Микола Княжицький.