Директора "Мистецького Арсеналу" Заболотну вирішили звільнити

Держуправління справами не продовжуватиме контракт з Наталією Заболотною та не оголошувало конкурс на посаду директора

Про це Наталія Заболотна написала у своїй колонці на "Українська правда. Життя".

У лютому президентом був підписаний закон про конкурсне призначення керівників державних закладів культури. Тому 14 березня мав би бути оголошений конкурс на посаду директора "Мистецького Арсеналу", адже у Наталі Заболотної закінчується контракт.

Попри це, Державне управління справами вирішило не оголошувати конкурсу, пише Заболотна. 

"Таким чином, в ДУС зовсім не збираються проводити конкурс за новим законом, оскільки, на відміну від 3 000 000 відвідувачів наших культурних проектів, не вважає Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" закладом культури. Вони бачать у ньому виключно "підприємство" і хочуть проводити конкурс у порядку, який передбачає постанова Кабінету Міністрів "Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектора економіки", - зазначає Заболотна.

Разом з тим, як зазначає директор "Мистецького Арсеналу", "нам доставили листа від в.о. керівника ДУС. У ньому без зайвих пояснень повідомили, що вони не бажають продовжувати зі мною контракт або укладати новий".

Заболотна зазначила, що братиме участь у конкурсі, як би його не проводили. "Однак тон їхніх листів і сигнали з ДУС дають підстави припустити, що найближчим часом проти мене може бути розпочато брудну кампанію з використанням фейкових "вкидань" у ЗМІ, замовних депутатських запитів, показових прокурорських перевірок, несподіваних усунень від роботи та іншого", - написала вона.

Заболотна є директором "Мистецького Арсеналу" з 2010 року.