ЄС не зніме санкції з Росії до повного виконання Мінських угод, - Меркель і Олланд

Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збережені до повного виконання Москвою Мінських домовленостей

Про це федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олландом заявили під час робочого візиту до Брюсселя, повідомляє офіційний сайт президента України.

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Співрозмовники наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

Крім того, учасники зустрічі наголосили на важливості звільнення усіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями.

Меркель та Олланд підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.