Затримано екс-"беркутівця", причетного до побиття автомайданівців

За підозрою у причетності до злочинів проти активістів Євромайдану затримано колишнього співробітника київського спецпідрозділу міліції "Беркут"

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Затримання відбулося 16 березня. У ГПУ зазначили, що екс-"беркутівець" більше місяця розшукувався органом досудового розслідування за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками спецпідрозділу "Беркут" активістів Євромайдану в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у Києві.

У Генпрокуратурі наголошують, що "беркутівці" під час затримання застосували до активістів насильство та пошкодили їхній мікроавтобус.

Затриманому інкримінується також службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих свідчень, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Екс-"беркутівцю" повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве свідчення) Кримінального кодексу України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ нагадали, що обвинувальний акт стосовно командира роти "Беркут" щодо організації скоєння зазначених злочинів підлеглими йому бійцями вже розглядається в суді.