Британський The Economist вийшов з карикатурою Путіна на обкладинці

Британський щотижневий журнал The Economist в останньому номері опублікував на обкладинці карикатуру президента Росії Володимира Путіна

Також The Economist опублікував критичну статтю про Володимира Путіна. 

На обкладинці журналу зображена карикатура з намальованою головою Путіна всередині порожній статуї.

"Порожня суперсила. Путін, Сирія і пропагандистська машина", - підписана карикатура.

В матеріалі йдеться, що путінська Росія є крихкішою, ніж хоче здатися на вигляд. Економіка зазнає невдачі. "Ціни на нафту за час президенства Путіна зростають. Російські громадяни затягнули пояси через санкції, накладені після того, як Путін напав на Україну".

Рівень життя впав протягом останніх двох років і продовжує падіння. Середня зарплата в січні 2014 року склала $850 в місяць, у 2015 - $450.

Як пише The Economist, рейтинг популярності Путіна залишається вище 80%, що набагато вище, ніж у більшості західних лідерів.

Але ця "наркотична залежність" скоро мине. "З жовтня минулого року, частка виборців, які вважають, що країна рухається в правильному напрямку, скоротилася з 61% до 51%. Росіяни втомилися від України; Тепер Сирія досягла свого піку".

"Якщо Україна зможе стати успішною європейською державою, вона покаже росіянам, що у них є шлях до ліберальної демократії. Якщо ж, навпаки, Україна стане неспроможною державою, це посилить аргументи Кремля, що Росія належить до своєї власної  "ортодоксальної" культури", - йдеться в матеріалі.