Яценюк доручив МЕРТ підготувати список керівників держкомпаній на звільнення

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) подати на розгляд КМ список керівників державних компаній, яких відомство вважає за доцільне звільнити за підсумками розгляду урядом результатів діяльності держкомпаній

Про це йдеться у повідомленні на урядовому порталі.

"Прошу Мінекономіки внести на Кабмін інших керівників, яких ми маємо поміняти за результатами сьогоднішнього засідання", - сказав прем'єр на засіданні Кабміну в Києві в п'ятницю.

Підбиваючи підсумки урядового засідання, на якому розглядалися питання діяльності держкомпаній, Яценюк доручив зобов'язати керівників провести аудит підприємств, в іншому разі вони будуть звільнені.

За словами прем'єра, до контрактів з керівниками держпідприємств має бути внесена норма про здійснення цими компаніями закупок у системі Prozorro.

Яценюк також додав, що Кабмін розгляне і запропонує Раді значно скоротити список держкомпаній, що не підлягають приватизації.

Крім того, за його словами, МЕРТ, Державна фіскальна служба і НАК "Нафтогаз України" мають розробити план фінансової стабілізації держкомпанії "Укрнафта".

Прем'єр також зазначив, що за результатами п'ятничного засідання в правоохоронні органи направлено 42 матеріали про порушення в діяльності держкомпаній, і він має намір повторно звернутися до Національного антикорупційного бюро та Генпрокуратури з проханням розслідувати ці зловживання.