Адвокати просять українську владу не забувати про невинуватість Савченко

Захист української льотчиці і народного депутата Надії Савченко закликає учасників переговорів щодо її звільнення не забувати про факт її невинуватості

Про це під час перерви у судовому засіданні заявив адвокат Савченко Марк Фейгін, повідомляє Еспресо.TV.

"Надія зараз ще, йдучи на перерву, сказала про те, що дає доручення адвокатам продовжувати велику інформаційну кампанію, публічну кампанію на її захист. Зрозуміло, процесуально наші функції завершені, оскільки Надія не збирається подавати апеляційну скаргу на вирок суду, не вірячи в правосуддя в Росії", - розповів він.

Фейгін додав, що Савченко вважає зволікання в даному випадку недоречним, і вона сприймає лише єдиний спосіб вирішення цього питання - це повернення в Україну у будь-який спосіб. 

"Ми знаємо, що починаються різного формату переговори щодо Савченко, не будемо цього торкатися безпосередньо, але це факт. І ми просимо, щоб на вищому рівні, коли будуть йти ці переговори, враховувати очевидність невинуватості Савченко, по-перше, і, власне кажучи, незаконність майбутнього вироку російського суду", - зазначив адвокат.

Він наголосив, що, виходячи з цих двох передумов, рішення стає для всіх сторін учасників цих переговорів досить простим: невинна людина не повинна сидіти у в'язниці.

ехай політики знайдуть спосіб, як цю невинну людину повернутися додому до себе в Україну", - резюмував Фейгін.