Для донбаських переселенців "Ощадбанк" випустить спеціальні картки

Кабінет міністрів України зобов'язав Пенсійний фонд до 15 квітня 2016 року розробити та узгодити з Міністерством соціальної політики й "Ощадбанком" порядок емісії платіжних карток, які одночасно будуть пенсійним посвідченням

Про це йдеться в опублікованій на урядовому сайті постанові Кабміну від 14 березня №167, якою вносяться зміни до порядку здійснення соцвиплат внутрішньо переміщеним особам.

Картка міститиме графічну та електронну інформацію про власника та його електронний цифровий підпис. Також Кабмін зобов'язав Пенсійний фонд розробити порядок обміну інформацією з "Ощадбанком" для відкриття рахунків одержувачам пенсій.

Термін дії картки становитиме до 3 років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах "Ощадбанку" перші 2 рази кожні 6 місяців, надалі - кожні 12 місяців. Після закінчення терміну дії картки вона перевипускатиметься за рахунок банку.

Також Кабмін зобов'язав "Ощадбанк" до 1 липня 2016 року забезпечити за зверненням внутрішньо переміщених осіб відкриття їм рахунків і видачу платіжних карток. Не пізніше ніж 1 серпня 2016 року банк повинен почати за зверненням клієнтів виготовлення та обмін існуючих платіжних карток на платіжні картки, які одночасно є пенсійним посвідченням, за свій рахунок.