До 2018 року Росії не варто очікувати зростання економіки, - Центробанк

Центробанк Росії оприлюднив сценарій розвитку економіки, при якому нафта Urals коштуватиме $25 за барель у 2016-2018 роках

Про це повідомляють "Известия".

Деталі щодо занепаду економіки було опубліковано у доповіді Центробанку про грошово-кредитну політику, де було враховано усі негативні фактори впливу.

У даному сценарії передбачається зниження ціни на нафту марки Urals до $25 за барель в 2016 році (зараз - вище $41) і збереження її на низькому рівні в 2017-2018 роках. Негативний вплив зовнішньоекономічної кон'юнктури на російську економіку реалізується через скорочення доходів від експорту, зниження платоспроможності позичальників, що мають заборгованість в іноземній валюті.

Також Центробанк наголошує на можливому зниженні привабливості вкладень в російську економіку для вітчизняних і зовнішніх інвесторів. Не забули врахувати й вплив санкцій на РФ, зниження ВВП на 2-3% в 2016 році, а також інфляцію вище 7% за підсумками цього року.

Понад те, регулятор повністю відкинув оптимістичний сценарій розвитку економіки. 

"Жодної ейфорії, що спостерігається в останній місяць, протягом якого виросли ціни на нафту, зміцнився рубль, промвиробництво показало позитивну динаміку, немає", - прокоментувала прогноз партнер аудиторської компанії "2К" Тамара Касьян.