Підозрюваного у паризьких терактах посадили у підземну камеру

Салах Абдеслам, якого підозрюють в організації паризьких терактів 13 листопада 2015 року, поміщений в підземну камеру в'язниці суворого режиму в Брюгге

Про це повідомляє Derniere heure.

Салах Абдеслам знаходиться в одиночній камері, розміщеній нижче рівня землі. У його камері немає вікон з гратами, а є тільки лампочка під стелею. Всі наявні там меблі прикріплені до підлоги. В цьому приміщенні він проводить 23 години на добу.

У камері є телевізор, і ув'язнений має право попросити радіоприймач, але тільки вдень. Йому дозволяється читати книги. У той же час у підозрюваного в тероризмі немає ніякого зв'язку із зовнішнім світом або з іншими ув'язненими, що є однією з ключових умов режиму його утримання під вартою. Контроль простору в камері настільки жорсткий, що навіть вода в унітазі зливається натисканням кнопки, розташованої за її межами, що може зробити тільки наглядач.

Відвідувати затриманого має право тільки його адвокат. Режим в'язниці передбачає, що кожні півгодини черговий наглядач оглядає камеру через вічко. Щоб полегшити огляд, він включає в камері додаткове неонове освітлення.

Щоб дістатися до камери Абдеслама, потрібно пройти через 13 броньованих дверей і три решітки, що знаходяться під різними видами сигналізації.