Apple анонсувала зменшену версію найпотужнішого планшета компанії

Apple представила зменшену версію iPad Pro під час прес-конференції в своїй каліфорнійській штаб-квартирі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Новий планшет вагою менше 450 грамів отримав 9,7-дюймовий дисплей, який на 25% яскравіший, ніж у iPad Air 2, і на 40% менше схильний до відблисків. Його нова система True Tone Display завдяки спеціальним сенсорам аналізує навколишнє освітлення в реальному часі і, керуючись цими даними, змінює кольорову температуру зображення. Так, наприклад, поряд з "теплими" домашніми лампами екран починає помітно жовтіти.

Як запевняють в Apple, дисплей iPad Pro - найяскравіший серед пристроїв цієї категорії на ринку.

Як і оригінальний iPad Pro, його зменшена версія оснащена двома парами динаміків, процесором A9X і сумісна зі спеціальними аксесуарами: зовнішньою клавіатурою (також зменшеною) і стилусом Apple Pencil. Розмір матриці у головної камери нового iPad Pro становить 12 мегапікселів.

Новий планшет - перший в історії компанії, що отримав забарвлення Rose Gold. Також у продажу з'явиться сіра, срібна та золота модель з різними обсягами вбудованої пам'яті: від 32 гігабайт до 256. Їхня вартість складе $599-899 за версії без модуля мобільного зв'язку.

Фото Reuters

Apple почне приймати попередні замовлення на 9,7-дюймовий iPad Pro 24 березня 2016 року, а поставляти його покупцям - ще через тиждень.