Де в Україні можна знайти ідеально чисту природну воду?

22 березня за ініціативи Генасамблеї ООН світ відзначає Всесвітній День води, присвячений захисту і збереженню водних ресурсів. Сьогодні лише один відсоток води на планеті доступний для використання людиною

Експерти відзначають, що чиста природна вода, ідеальна для вживання, є в Україні.

Еталонною з точки зору природної чистоти і корисності для здоров'я людини вважається природна вода з гірських джерел. Вона не потребує очищення і містить максимум корисних мікроелементів. За словами професора Інституту екології людини Михайла Курика, в Україні чисту джерельну воду можна знайти тільки в Карпатах. 

"Природна вода з гірських джерел ідеальна для вживання. Піднімаючись з надр землі через пласти гірських порід, вона проходить природне очищення і збагачується мінералами, а при виході на поверхню насичується енергією сонця і киснем. Тому пити її можна в первозданному вигляді, без кип'ятіння", – каже Михайло Курик.

Унікальне гірське джерело, Мізунське, знаходиться в екологічно чистому регіоні Карпат – в урочищі Лисинець (с. Новий Мізунь, Долинський район, Івано-Франківська область). Вода в ньому мінеральна, м'яка і дуже легка на смак. Вона має унікальний мінеральний склад, дуже чиста від природи та ідеально підходить для вживання.
Вода Мізунського джерела використовується для створення першої горілки на мінеральній воді "Мороша". Забір води відбувається на різних висотах – 470, 630, 850 і 1050 метрів. Протягом декількох годин, прямо з гір, в спеціальних автоцистернах вода доставляється на Львівський лікеро-горілчаний завод "Гетьман". Потрапляючи на виробництво, вода проходить легке очищення, завдяки чому зберігає первозданні природні властивості мінеральної карпатської води.

Сьогодні "Мороша" – це єдиний горілчаний бренд, який використовує у виробництві воду з високогірного карпатського джерела. Саме завдяки унікальним властивостям мінеральної води "Мороша" має легкий і м'який природний смак, що вже завоював довіру мільйонів споживачів.

Новини компаній.