112 шкіл Одеси отримають книги від газети "День"

На Одесу чекає насичена інтелектуальна програма: зустрічі з головним редактором газети Ларисою Івшиною, фотовиставка "День-2015"

З 24 березня на Одесу чекає насичена інтелектуальна програма: зустрічі з головним редактором газети Ларисою Івшиною та журналістами видання, дискусії про українську історію та сьогодення і, звичайно, фотовиставка "День-2015".

Вже у четвер одесити матимуть можливість поспілкуватися з головним редактором "Дня" Ларисою Івшиною у рамках дискусії на тему: "Новітня історія: переосмислення", що розпочнеться о 19:00 в Impact Hub Odessa (вул. Грецька, 1-А). Під час зустрічі відбудеться презентація публіцистичного триптиха з Бібліотеки газети за участі авторів Івана Капсамуна та Валентина Торби ("Котел, або Справа без терміну давності", "Я – свідок. Записки з окупованого Луганська", "Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв"). Команда видання розповість, як можна використовувати журналістські шанси і які є форми цікавої співпраці з газетою.

"Відкрита дискусія про переосмислення новітньої історії – своєрідне запрошення до конструктивного діалогу, який стосується кожного, кому не байдуже сучасне і майбутнє України. Ми живемо у період криз і водночас змін на усіх рівнях. У який бік поверне історія країни, залежить від кожного з нас. Щоб зрозуміти, куди рухатись, важливо визначити відправну точку на системі координат під назвою "Історія України", – упевнена Дар’я Дяденко, учасниця Літньої школи журналістики "Дня"-2015.

"Газета задає ці координати: щорічна фотовиставка – це погляд українців через об’єктив на те, що відбувається навколо. Такий варіант альтернативного підручника з новітньої історії дає інше уявлення про події та справжнє життя українців: за кожною фотографією стоїть жива людина зі своїми почуттями, переживаннями та надією", - сказала вона.

"Це довгоочікувана зустріч. І бесіди з редактором, і фотовиставка, і бібліотека "Дня" показують одеситам необхідність читати про те, що відбувається за межами Одеси, іншими очима", – вважає заступник голови Одеської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Соломія Бобровська. 

"Газета несе чітку державницьку і проукраїнську позицію. Маю надію, що інформаційний вакуум області все ж таки заповниться адекватними, свіжими думками про те, що відбувається в Україні і за її межами. Я хочу наголосити, що у наших ЗМІ бракує державницької позиції. В Одеській області надзвичайно складна ситуація – це прикордоння, впливає близькість ПМР…", - додала вона.