ГПУ хоче нейтралізувати "заміну Шокіну" Горбатюка, перевівши у Львів, - адвокати

Начальнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергію Горбатюку запропонували обійняти посаду прокурора Львівської області, проте він відмовився

Про це повідомляє у Facebook адвокат Євгенія Закревська та "Адвокатська дорадча група".

Вона уточнила, що час на роздуми над пропозицією Горбатюку був наданий до ранку 23 березня.

"Сергій Горбатюк від посади прокурора Львівської області відмовився, оскільки бачить своєю головною метою не отримання теплих посад, а доведення розслідування справ щодо злочинів на Майдані до реального покарання винних", - йдеться у повідомленні "Адвокатської дорадчої групи".

Адвокати висунули припущення, що переведення Горбатюка на посаду прокурора Львівської області може бути пов'язане з намаганням таким шляхом усунути його з посади начальника управління спецрозслідувань або широкою підтримкою кандидатури Сергія Горбатюка на посаду Генпрокурора України.

Про ситуацію навколо можливого призначення Горбатюка на посаду Генпрокурора також написав журналіст Петро Шуклінов.

 

Зазначимо, за даними джерел Еспресо.TV, на посаду нового генпрокурора в якості головного кандидата розглядається Юрій Столярчук. Як відомо, наразі Юрій Столярчук є заступником генпрокурора Віктора Шокіна.

Також Столярчук був слідчим у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Зазначимо, екс-заступник генпрокурора Віталій Касько раніше заявляв про тиск заступників Шокіна - Володимира Гузиря і Юрія Столярчука - на команду слідчих та прокурорів, які вели справу "діамантових" прокурорів.

Як розповідав тоді Касько, у слідства вилучали справу без дозволу прокурорів.