У Росії просять завести справу на Жириновського за зловтішання над терактами у Брюсселі

Депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський звернувся до голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна з вимогою притягнути до відповідальності лідера ЛДПР Володимира Жириновського

Про це повідомляє видання "Фонтанка".

У своєму зверненні Вишневський нагадав, що Жириновський, виступаючи 22 березня в ефірі одного з російських телеканалів, прокоментував терористичні акти в Брюсселі такою заявою: "Теракти зараз йдуть в Європі, і будуть йти. І нам це вигідно. Нехай вони там подихають і гинуть".

"Відповідно до статті 205.2 КК РФ, під публічним виправданням тероризму розуміється публічна заява про визнання ідеології і практики тероризму правильними, потребуючими підтримки і наслідування. Представляється, що процитоване висловлювання Жириновського відповідає вказаним визначенням", - йдеться у зверненні петербурзького парламентарія.

Він просить провести перевірку даного висловлювання та притягнути ЛДПРівця до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 205.2 Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму".