МЗС РФ вважає вирок Караджичу суровим

Міністерство закордонних справ Росії вважає суворим вирок колишньому лідерові боснійських сербів Радовану Караджичу, якого Міжнародний трибунал засудив на 40 років ув'язнення

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС РФ.

"Можна відзначити, що це один з низки гранично суворих вироків трибуналу щодо сербів, винесений на тлі виправдувальних рішень щодо інших учасників громадянської війни в колишній Югославії, – хорватського генерала Готовіни, косовоалбанця Харадіная, а також бошнякского "польового командира" Оріча", - йдеться в заяві.

У російському МЗС вважають, що "трибунал продовжує будувати міф про одноосібну відповідальність сербського народу за ці події".

"Громадянська війна в колишній Югославії в 1990-х і бомбардування НАТО – це трагічна сторінка світової історії. Складно уявити, що злочини в цій війні здійснювала лише одна сторона. Проте МТКЮ продовжує будувати міф про одноосібну відповідальність сербського народу за ці події. Як наслідок, була істотно підірвана динаміка міжнаціонального і міжконфесійного примирення на Балканах", - вважають в міністерстві.