Депутати Сумської облради профінансували учасникам АТО пільговий проїзд у міжобласних автобусах

Сумська облрада забезпечила пільговим проїздом в автобусах міжобласного сполучення 6,6 тис. учасників АТО

Про це повідомляє Укрінформ.

Для реалізації мети з обласного бюджету впродовж 2016-2017 років буде виділено 26,4 млн грн.

"Прийняття програми є дуже важливим для Сумщини, адже це зніме соціальну напругу. Зокрема, забезпечить реалізацію прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд, в тому числі учасників АТО, та компенсацію витрат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко.

Він пояснив, що дотепер відшкодовування витрат перевізників на забезпечення пільгового проїзду в пасажирському транспорті здійснювалося за рахунок допомоги з державного бюджету, але видатки на дану компенсацію на 2016 рік у державній казні не були передбачені.

"Ми вже маємо досвід виплати матеріальної допомоги і забезпечення дровами учасників АТО, тож цьогоріч запропонували обласній раді механізм відшкодування пільгових перевезень. Для прикладу, на рівні обласного бюджету передбачається зосередити понад 13 мільйонів гривень в розрахунку 2 тисячі гривень на одну особу для 6,6 тис. учасників АТО, що мають відповідний статус, і забезпечити цими коштами відшкодування їх пільгового проїзду на міжобласному сполученні", – розповів Марченко.