У Кривому Розі проходять вибори мера, зафіксовані перші порушення

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера серед 15 кандидатів, спостерігачі зафіксували підвіз групи виборців

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Мешканці міста обирають переважно серед самовисуванців. Серед кандидатів - Юрій Вілкул, Семен Семенченко  ("Самопоміч"), Світлана Сова ("Сила людей"), Яна Беркут, Олег Бойченко, Інна Іванченко, Микола Колесник  ("Укроп"), Олег Косяк, Олексій Кривенко, Олександр Крижов, Ігор Левицький ("Народний контроль"), Олександр Натаров, Наталя Новицька, Василь Сердюков (Партія простих людей), Ярослав Шрам. 

Щоб перемогти на виборах, кандидат має набрати більше 50% голосів. В інакшому випадку призначать другий тур. Голосування проходить з 08:00 до 20:00 на 293 виборчих дільницях.

Водночас стало відомо про перші порушення. Так, координатор Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська повідомила на прес-конференції у Кривому Розі про організований підвіз групи людей на 723 дільницю. Порушення зафіксував спостерігач «Опори».

«Він вийшов на вулицю, побачив, що це мікроавтобуси, громадський транспорт. Ці автобуси чекали людей», - заявила на прес-конференції Ольга Айвазовська. Вона додала, що було таке ж повідомлення з іншої дільниці, але немає підтвердження.

В цілому спостерігачі позитивно оцінюють перебіг ранку виборів. «Зараз є лише в межах похибки процедурні зловживання, які пов’язанні більше з непрофісійністю чи сумбуром. Аніж бажанням зманіпулювати», - повідомила Айвазовська.

У разі порушень на виборах у Кривому Розі закликають звертатись до поліції.