В Росії заблокували сайт "Укрінформу"

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ в понеділок, 28 березня, обмежила доступу до сайту ukrinform.ru

Про це повідомляє "Укрінформ". 

Зазначається, що відповідне рішення прийнято зв'язку з публікацією "Укрінформом" 15 квітня 2015 року коментаря голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова під заголовком: "Україні слід готуватися до повномасштабного військового конфлікту з Росією".

Зокрема, Генпрокуратуру РФ обурило висловлювання Чубарова: "Я один з тих, хто закликає готуватися до найгіршого - до відкритої війни з Росією... Якщо ми дійсно дбаємо про Україну, хочемо, щоб вона відбулася, і ми жили в країні, яка користується високою повагою серед своїх сусідів, і головне, сама себе поважає - ми повинні повернути Крим. Тому для нас війна закінчиться тільки тоді, коли Крим буде у складі української держави".

На думку Генпрокуратури РФ, цей коментар містить "заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, а саме: заклики до здійснення екстремістської діяльності..., заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації".