Понад 400 бійцям АТО відмовили у працевлаштуванні

Велика кількість військовослужбовці із зони АТО звернулася до Держслужби з питань праці через проблему працевлаштування після завершення служби

Про це повідомляє "Укрінформ".

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега розповів, що багато демобілізованих військових не можуть повернутися до старих місць роботи.

"За минулий рік було понад 400 звернень від колишніх учасників АТО. Фактично всі звернення розглянуті, за деякими сьогодні ще тривають додаткові перевірки, але вирішуються в першочерговому порядку для того, щоб ці люди, наші воїни, які повертаються, не відчували, що вони залишилися один на один зі своєю проблемою", - наголосив він.

Чернега також додав, що бійці не можуть повернутися на роботу через те, що працедавці беруть нових людей або ліквідують посади. В таких випадках, за його словами, з керівниками компаній спілкуються інспектори праці. Під час бесіди інспектори розповідають, з якими негативними наслідками може зіштовхнутися працедавець, якщо відмовить екс-військовослужбовцю у посаді. 

Як зазначає Чернега, такі розмови найчастіше закінчуються спільною згодою, але бувають випадки, коли керівники мають нести адміністративну відповідальність за порушення вимог трудового законодавства.