Український письменник з Донбасу написав другу книгу про війну

Під час VI "Книжкового Арсеналу" Максим Бутченко презентує свою другу книгу "Три години без війни"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Уродженець Луганська, автор книги "Художник війни" та кореспондент "Нового времени" Максим Бутченко незабаром представить свою другу книгу. Письменник тривалий період свого життя провів на Донбасі, встиг попрацювати і шахтарем, тож атмосферу на Сході знає зсередини. 

У новій книзі "Три години без війни" автор моделює сучасну ситуацію в країні.

Герої книги – люди, які стали жертвами Росії, України, "Новоросії", і це призвело їх до того, що вони потім стали вбивцями. Кожен з них потрапив до СІЗО, тому що на руках у них кров. Але крок за кроком, слово за словом, вони пропустили війну крізь себе, проговорили і, по суті, сповідалися.

Як каже сам письменник, його книга – шлях до примирення багатьох сторін у війні. Кожній з них доведеться прийняти непросте рішення, щоб всі вони змогли повернутися до колись втраченого Життя. Повернутися до себе.

Дія книги відбувається протягом трьох з половиною годин. За цей час в одній точці стикаються кілька непримиренних позицій. Три героя представляють три різні позиції. Російський офіцер Ілля Кизименко воює в українському добровольчому батальйоні. Другий персонаж - шахтар Льоха, який після загибелі родини вступив до "ополчєнія", і старик Петро Нікітіч, який мріяв побачити море, але опинився в камері.