В СБУ сумніваються в тому, що Росії потрібні їхні ГРУшники

У Службі безпеки України сумніваються в тому, що Росії потрібні їхні спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров, суд над якими завершується в Україні

Про це повідомив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандит, передає "Інтерфакс-Україна".

"Задайте питання - чому був убитий адвокат (адвокат спецназівця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова Юрій Грабовський). Ми зацікавлені в тому, щоб якомога швидше ці двоє представників Збройних сил Російської Федерації отримали рішення суду", - сказав Тандит.

Він наголосив, що говорячи про долю російських ГРУшників, видно, що Росії вони не потрібні.

"Якщо говорити про ці двох і їх подальшу долю (Ерофеєва і Александрова), то ми вже бачимо, що, очевидно, росіянам вони, можливо, не потрібні. Чому? Тому що, якщо вони (РФ) їх заберуть, то це буде доказ підтвердження того, що Росія не виконує Мінські домовленості і тут, на нашій території, виконуючи накази, воюють не просто громадяни Росії, а представники спецназу РФ", - зазначив він.

Тандіт додав, що Україна готова до компромісів.

"Ми готові до будь-яких компромісів. І що ми повинні враховувати - позицію сусідньої держави, - їм потрібно зберегти обличчя при поганій грі. Все говорить про те, що поки вони не можуть для себе зрозуміти, як легалізувати цих двох своїх громадян", - сказав він.